Cafe – Opskrifter – Hvedeboller

GRAM SLOT HVEDEBOLLER

0,5 l.          Vand
25 gr.        Gær
10 gr.         Salt
1 tsk.         Honning
700 gr.       Gram Slot sigtet hvedemel
 
Gær og honning udrøres i vandet. Tilsæt halvdelen af melet, rør dejen godt igennem. Tilsæt saltet. Ælt nu det resterende mel i lidt ad gangen, og fortsæt med at ælte indtil dejen har en fin elastisk konsistens.
Del dejen i 10 lige store stykker og form dem til boller.
Lad bollerne hæve på køkkenbordet ca. 1 time med et klæde over.
 
Forvarm ovnen til 175 grader og bag bollerne 12-14 min. (afhængig af ovnen)
Bank forsigtigt i bunden af bollerne, hvis det lyder hult er bollerne færdige.
 
Tip:
Denne dej kan også bruges til madpakke-boller eller burger boller.
Del da dejen i 8 lige store dele og form dem til let flade boller. Pensel evt. med sammenpisket æg og drys med sesam eller lignende.
 
Velbekom!