Cafe – Opskrifter – Speltbrød

GRAM SLOT SPELTBRØD

0,5 l.          Vand
50 gr.        Gær
10 gr.         Salt
1 tsk.         Honning
650 gr.       Gram Slot Speltmel
Gær og honning udrøres i vandet. Tilsæt halvdelen af melet, rør dejen godt igennem. Tilsæt saltet. Ælt nu det resterende mel i lidt ad gangen, og fortsæt med at ælte indtil dejen har en fin elastisk konsistens.
Del dejen i 2 lige store stykker og form dem til aflange brød. Drys brødene med mel og lad dem hæve på køkkenbordet ca. 1,5 time med et klæde over.

Stil et ovnfast fad med vand på i bunden af ovnen og forvarm ovnen til 175 grader.
Rids brødene på kryds og tværs, med en meget skarp kniv, så der dannes et fint mønster i overfladen.
Stil brødene midt i oven og bag 35 min. Bank på undersiden af brødene, hvis det lyder hult er brødene færdige.

Tip:
Denne dej kan også bruges Spelt flütes.
Del da dejen i 4 lige store dele og form dem til flütes. Rids 3 skrå ridser i hvert flütes og bag 20-25 min ved 175 grader.

Velbekom!