Lav et lækkert brød med valnødder og hasselnødder
Et hjemmebagt brød er altid lækkert at servere for sine gæster, hvad end det er som tilbehør eller som en ret i sig selv. I denne video guider kokken, Per Thøstesen, dig gennem opskriften på et lækkert og knasende nøddebrød. I videoen bruger Per hakkede hasselnødder og hakkede valnødder, men du kan sagtens tilsætte dine favoritnødder.
FÅ GRUNDDEJEN PÅ PLADS Det lækre nøddebrød kræver ikke meget arbejde, når først grunddejen er på plads. Som Per nævner i videoen, bruger han Gram Slot grunddej. Den kræver ikke meget arbejde. Start ud med at lune sødmælk og kernemælk i en gryde. Rør gær ud i mælkeblandingen. Tilsæt derefter olivenolie og mel. Dejen æltes i 10 minutter og tilsæt salt. Ælt dejen i yderligere 10 minutter. Dejen skal koldhæve i minimum 6 timer, men lav gerne dejen dagen forinden. Når den har koldhævet, er den klar til at blive tilsat ingredienserne, som Per bruger i videoen.
DET ER SMØRRET DER GØR’ET Som Per fortæller i videoen, skal du ikke smelte smør i dejen, men i stedet tilføje klumper af smør, som let æltes med i brødet. Ved at tilføje klumper af smør får du en helt anden fornemmelse, når du tager en bid af nøddebrødet. Du får en behagelig smørfornemmelse, som passer godt til citronolien i brødet. Sammen med nødderne er smørklumperne med til at gøre nøddebrødet ekstra sprødt.